Gasztronómia
nu.hu 2004.11.17. 17:34
Az andorrai konyha katalán jellegű, erős francia és olasz hatásokkal. A húsokhoz és a halakhoz elengedhetetlenek a különféle mártások. Az olasz tészták is nagy népszerűségnek örvendenek.
Az andorrai konyha katalán jellegű, erős francia és olasz hatásokkal. A húsokhoz és a halakhoz elengedhetetlenek a különféle mártások. Az olasz tészták is nagy népszerűségnek örvendenek.
HeA Pireneusok déli lejtőin terül el, 180 km-re Toulouse-tól, 225 km-re Barcelonától. Fővárosa, Andorra la Vella. Az országban mindössze 40 város található, köztük olyan is melynek csupán néhány tucat lakosa van. A hercegség legmagasabb pontja a 2946 méteres Pic de Coma Pedrosa. Éghajlatára a meleg nyár és a havas tél jellemző, a hegycsúcsokat sokszor júliusig hó borítja.lyi specialitások: cunillo (fott nyúl paradicsom szószban), xai (bárány roston), trinxat (szalonna, burgonya és káposzta), escudella (csirkeszeletek kolbásszal és húsgolyókkal).
|