Gasztronómia
nu.hu->Petrocelli 2004.11.25. 19:14
Gasztronómia:
Hasonlóan az iráni, grúz vagy közép-ázsiai konyhához, az azerbajdzsáni nemzeti ételek is dominánsan hús alapúak, legyen az bárány, marha vagy szárnyas, és rendkívül fűszeresek. Az egyik legnépszerűbb étel a pilaf (rizs sült hússal, hallal és zöldséggel vagy gyümölccsel). A hús mellett rendkívül sok halat fogyasztanak, de a zöldségekről sem kell azért lemondanunk. A legtöbb étel erősen fűszerezett, az ízek koriander, menta és petrezselyem keverékére emlékeztetnek. A leves állandó eleme az étkezéseknek és sokszor hússal készítik, eléggé zsírosan. Étkezés után mindent fekete teával öblítenek le, melyet aprócska poharakból isznak. Ha akarjuk, akár az egész napot is eltölthetjük teázgatva a helyi teaházakban, a chaykhana-ban.
|